Izaberite stranicu

Његова светост Патријарх српски г. Порфирије допутоваће данас у Беране гдје ће сјутра, 26. септембра, служити Свету архијерејску литургију и свечани чин устоличења Његовог преосвештенства изабраног Епископа бидимљанско-никшићког г. Методија у манастиру Ђурђеви ступови, са почетком у 9  часова.

Епископ диоклијски г. Методије изабран је за Епископа будимљанско-никшићког на Светом архијерејском сабору Српске православне цркве одржаном маја ове године.

Свечани дочек Предстојатеља Српске православне цркве са доксологијом биће уприличен данас у манастиру Ђурђеви Ступови у 17 часова.

Ово је други долазак Патријарха српског г. Порфирија  у Црну Гору откако је изабран за предстојатеља Српске православне цркве. Први пут је био 4-5. септембра кад је у трон црногорско-приморских митрополита свечано увео Његово високопреосвештенство Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, кога је Свети архијерејски сабор СПЦ на овогодишњем мајском засједању изабрао за насљедника блаженопочившег Митрополита Амфилохија.

“Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе, и молим њих да се моле за мене јер су они ближи Богу”, изјавио је тада Патријарх Порфирије напуштајући Црну Гору.

Дочек Његове светости Патријарха српског г. Порфирија и устоличење изабраног Епископа бидимљанско-никшићког г. Методија директно ће преносити Острог Тв судио.

 

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This