Izaberite stranicu

Црква св. Ђорђа испод Горице

Данас је Светом литургијом, у цркви Светог Ђорђа под Горицом, началствовао свештеник Драган Станишићуз присуство вјерног народа. Након прочитаног зачала Светог Јеванђеља, отац Драган се обратио словом пастирске бесједе. Он је подсјетио на јеванђелску ријеч о томе како је Господ својим ученицима рекао да ће од дана када пођу за Њим видјети небо отворено и анђеле Божије како узлазе и силазе на Сина Човјечјег.

”Када је апостол Филип нашао Натанаила и рекао му за Исуса, чули су ове ријечи o отвореном царству Божијем, повјеровали су и увjерили се да Христос све зна и то колико ко у себи нема лукавства”, рекао је отац Драган.

Отац Драган је такође рекао да су апостоли Андреј и Петар на једну ријеч све остављали, ишли за Исусом и јављали своју радост и другима које су познавали. ”Да је то радост неодољива и божанска потврђује и ова Свијетла седмица, потврђује и сјутрашњи дан, када славимо светог великомученика Георгија, нашу храмовну славу, а послије, у суботу Свијетле седмице имамо Марковданску литију око храма, у славу и част апостола Марка”, рекао је, и додао: ”Небо отворено о којем говори Господ  је и Томина недјеља, када на Дукљи имамо Сабор васкршњи, настављамо једну традицију обнове древних светиња. Нека би Васкрсли Христос подарио свима небеска блага и у овом и у будућем вијеку!”

Д.С.

Pin It on Pinterest

Share This