Izaberite stranicu

“Отац Момо је човјек чија је енергија још увијек присутна међу нама. Када уђете у олтар Цркве Светог Николе у Котору, када уђете у Цркву Светог Луке, у сваку цркву грбаљску када уђете, још увијек ћете осјетити и мирис одежде и мантије оца Мома која је увијек мирисала на тамјан, јер је отац Момо највише времена проводио у храму од свакодневних јутрења, литургија или вечерњих служби са којих никад није хтио да одсуствује. Отац Момо је био Литургија која хода. Увијек нам је говорио да се Литургија не завршава отпустом и одласком људи из храма, већ се наставља нашим начином нашег живота и нашом жртвом, коју приносимо за народ и за опште добро ван Цркве као грађевине. Иако се отац Момо преселио у вјечни животи и није више физички присутан међу нама, енергија жртвене љубави коју је носио неће умријети док има нас који се те љубави, те жртве и тог истинског пожртвовања за сваког од нас, буде сјећао“- казао је за Радио Светигору духовни син оца Момчила Кривокапића свештеник Мијајло Бацковић, у навечерје годишњег помена који ће у петак 23. априла у Цркви Покрова Пресвете Богородице на градском гробљу у Шкаљарима служити Његово преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникије.

Отац Мијајло се осврнуо и на жртву оца Мома за Радио Светигору јер је, препознавши значај медијског начина мисионарења наше Цркве, увијек имао времена да своју љубав и одговоре пружи и слушаоцима Радија који живе у удаљеним крајевима свијета, одговарајући на њихова питања путем емисије “Питајте свештеника“, жртвујући се и на тај начин за своје ближње.

“Отац Момо је човјек, који је свједочио својом мантијом, увијек чистом и уредном, и својим изгледом оно што је било у његовој души и његовом срцу. Чист, уредан, храбар и достојанствен свештеник који је опет и опет бранио достојанство свештеника Српске православне цркве. Бока, Црна Гора, али и цијела наша помјесна Црква па и шире увијек ће памтити његов аманает да је свештеник слика Христова не само у олтару када служи него и када изађе из храма и кад се бори за народ свој и да смо увијек под крстом, са Христом као побједником, и да са Њим можемо све. Попе најприје буди чо`ек често је учио отац Момо“, присјећа се отац Мијајло Бацковић, нагласивши да смо сви ми, које је отац Момо покрио плаштом своје љубави духовни род рођени.

Слободанка Грдинић

Разговор који је са о. Мијајлом водила Слободанка Грдинић можете послушати на линку: https://svetigora.com/otac-mijajlo-backovic-otac-momo-krivokapic-je-bio-liturgija-koja-hoda/

Pin It on Pinterest

Share This