Izaberite stranicu

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије и даље се налази на болничком лијечењу у Клиничко-болничком центру Црне Горе гдје се опоравља од упале плућа изазване коронавирусом.

По ријечима љекарског тима Митрополит Амфилохије се опоравља планираном динамиком. Сви налази су у побољшању па је у процесу постепено смањивање нивоа кисеоника, чије се дефинитивно скидање очекује у наредним данима.

Једно од најчешћих питања које се поставља након сазнања да је Митрополит негативан на коронавирус је када се очекује Митрополитов излазак из болнице?

Љекари истичу да је у овом моменту то незахвално прогнозирати и да је за њих много важније да се тренд опоравка настави у добром правцу и постепено, као и до сада. Митрополит је доброг општег стања и видан је свакодневни напредак и у том погледу.

Природа болести и године пацијента и даље су фактори који нас опомињу на опрез и стрпљење, као и на сагледавање и праћење ситуације са пацијентима из дана у дан. Досадашње искуство је показало да је успех у лијечењу већи уколико опоравак тече у константном, али благом и свакодневном прогресу. Управо такав је опоравак Митрополита Амфилохија.

Митрополит је под сталним љекарским надзором који спроводи комплетан терапијски поступак. На болничком лијечењу се налази од 6. октобра.

 

Pin It on Pinterest

Share This