Select Page

Више хиљада православних вјерника Будве вечерас учествује у Молебану Пресветој Богородици у цркви Свете Тројице у Стариом граду и Литији до цркве Свете Петке и назад у знак молитвеног отпора озакоњењу пљачке и отимачине црквене имовине у виду Владиног дискриминаторског закона о слободи вјероисповијести, јавља сарадник нашег портала Јован Јовановић.

Молебан је служило и Литију предводи свештенство Будванског архијерејског протопрезвитеријата, а присуствује и градоначелник Будве Марко Бато Царевић са сарадницима.

Јеромонах Рафаило Бољевић, игуман манастира Подмаине, казао је да сабрани у литијама у молитвеном покрету на један тајанствени начин примају сили са висина, што је за многе ново духовно искуство, те да се засиигурно радују у њему:

„Ови дани божићног празновања и Нове Богом благословене године, доноси нове могућности, и како то доликује празницима, Господ нас је обрадовао и на један посебан начин, како то Њему приличи, божански и моћно изненадио. Нема ни једног свештеника данас да се не радује и не благодари Богу, што види народ сабран око храмова Божијих. Ми смо се, свако на свој начин, трудили све ово вријеме да вас саберемо, али, будимо искрени, нијесмо били задовољни нашим резултатима, сви смо се питали, преиспитујући себе да ли смо могли боље. А онда ово великог изненађења и утјехе Божије за свакога пастира Цркве Христове кад види ове порте, ове храмове које су тако изненада постале тијесне, у позитивном смислу.“

Отац Рафаило је заблагодарио Господу Богу што нас је охрабрио и надање утврдио да је жила куцавица ипак жива:

„“Ево чуда Божијег, божићног изненађења, ево народа сабраног око мајке Цркве.“

Радосав Рајо Војиновић

Фото: Јован Јовановић и Ратка Радовић

Галерија 1:

Галерија 2:

 

 

Pin It on Pinterest

Share This