Izaberite stranicu

Синоћ је у првој литији у Даниловграду учествовало око три хиљаде људи, који су и на овај начин подигли свој глас против неуставног и дискриминаторног закона о слободи вјероисповјести.

Послије одслуженог Молебна Мајци Божјој у Цркви Свете Текле, литија је кренула до Божове главице гдје је почела изградња Храма Свете Петке, а након тога прошла градским улицама назад до цркве гдје се сабарнима обратио о. Жељко Ћалић, даниловградски парох.

Он је позвао посланике који су гласали за Закон о слободи вјероисповјести да чују глас разума своје савјести и народа који је данима на улицама црногорских градова. Онима који су “дигли десницу своју којом се крсте и гласали за безакони закон” поручио је и да се отријезне и освијесте. Како је казао у Даниловграду се ниједним поводом није окупило више народа него у овој благословеној литији.

Протојереј-ставрофор Обрен Јовановић прочитао је окупљенима саопштење Архијерејског синода и пренио им поздраве Високопреосвећеног Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија.

У недјељу, 5. јануара,  у 17 часова служиће се молебан Храму Светог Петра Цетињског у Спужу, након којег ће улицама град проћи литија.

 

Истинска Црна Гора 4. јануара увече…

 

Pin It on Pinterest

Share This