Select Page

Световасилијевски црквено-народни Сабор у Никшићу,  већ сада можемо рећи да ће и по значају и по броју присутних вјерника бити историјски. Од раних јутарњих часова непрегледне колоне приступају Ћивоту Светог Василија Острошког. Већ у 7 сати храм, који може да прими хиљаду људи био је испуњен, а веома брзо након тога Петрова глава, брежуљак на коме се налази Црква изгледао је као кошница која се проширила и на трг Шака Петровића који је и прије почетка Свете Литургије био скоро пун.

И поред јаке кише праћене вјетром, вјерни су пристизали у колонама и још увијек приступају. Нашој редакцији стижу бројне фотографије и извјештаји у  којима се види велики број аутомобила и аутобуса који стрпљиво чекају да стигну на Сабор. По фотографијама и снимцима ријеч је о хиљадама људи који ће, надамо се до почетка читања Саборске поруке стићи до храма Светог Василија у Никшићу.

Са граничних прелаза добили смо информацију да су бројни вјерници враћени. Из епархије Милешевске су се тим поводом обратили саопштењем за јавност, а аутобуси из Билеће, Невесиња и Гацка су такође враћени.

Саборска порука биће прочитана у 11 сати.

Pin It on Pinterest

Share This