Izaberite stranicu

У акцији Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији, Савеза општина и градова и хуманих људи из Републике Српске прикупљено је 20.000 КМ за изградњу првог Дневног центра „Подржи ме“ у Косовској Митровици, рекао је данас Срни предсједник Одбора Милорад Арлов.

Он је навео да је укупна вриједности изградње и опремања центра величине 476 метара квадратних око 200.000 евра, а да је почетак изградње заказан уочи Видовдана, односно 26. јуна.

– Завршена је власничка процедура за земљиште које смо обезбиједили у вриједности 35.000 евра, а идејни пројекат се израђује – рекао је Арлов.

Он је истакао да ће Дневни центар користити 137 болесне дјеце и младих са потешкоћама у развоју на сјеверу и неким општинама југа Косова и Метохије, те да ће то бити њихова друга кућа.

Он је подсјетио да је десеточлана делегација из пет општина Српске боравила на Космету од 22. до 25. марта, те да су тада посјетили и Удружење „Подржи ме“ у Косовској Митровици.

Арлов је позвао све институције и грађане Српске да помогну према својим могућностима до краја јуна ове године, те захвалио свима који су то већ учинили.

Жиро рачун Одбора за помоћ Косову и Метохији за иградњу Дневног центра „Подржи ме“ Косовска Митровица је 55510000341964-45.

Извор: РТРС

Pin It on Pinterest

Share This