Izaberite stranicu

Његово преосвештенство Епископ диоклијски г. Методије служио је 23. марта Свету литургију у манастиру Ишон у Бургундији, док је сутрадан богослужио у Саборној цркви Светог Саве у Паризу. 

Поводом истраживачког рада на докторској тези, Епископ диоклијски г. Методије је боравио у Паризу и са благословом Епископа западноевропског г. Луке богослужио у манастиру Ишон и Саборном храму Светог Саве.

Православни манастир Епархије западноевропске Ишон (Uchon) налази се у националном парку Морван, 300 километара јужно од Париза. Још од оснивања 1989. године главно манастирско занимање је иконопис. Игуманија Ефимија руководи иконографском радионицом. Епископ Методије посетио је манастир у друштву игумана тврдошког јеромонаха Саве и благајника париске Цркве Светог Саве г. Ђура Ћетковића.

У недељу, 24. марта, Епископ Методије је предстојао литуријским сабрањем у париској Саборној цркви Светог Саве уз саслуживање старешине храма протојереја-ставрофора Николе Шкрбића и архимандрита Јустина. Том приликом одржан је и помен жртвама НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This