Izaberite stranicu

Честици моштију Светог Нектарија Егинског, великог светитеља и исцјелитеља нашег доба, свечано су на поклоњење приступили свештенство и вјерни народ са простора Будве, које су дводневно биле изложене у цркви Свете Тројице у Старом граду.

У сриједу 27. јуна свештенство је служило Свету литургију након које су вјерни народ, поклоници и туристи током цијелог дана имали могућност да приступе и принесу своја мољења Светом Нектарију. Поред моштију свештеници су читали молитве онима којима је то било потребно. Током Вечерње службе и акатиста Светом Нектарију вјерни народ је након цјеливања и поклоњења помазиван светим уљем са моштију Светог Нектарија.

Протојереј Борис Радовић архијерејски намјесник будвански и старјешина цркве у свом обраћању вјерном народу истакао је значај и култ Светог Нектарија за све православне, чија личност  је по много чему слична са Светим Василијем Острошким чије су светитељске мошти велики број вјерних од најтежих болести исцијелиле.

Хвала Богу, ево имамо, заиста, велику радост да дио моштију Светог Нектарија Егинског дође у нашу цркву што је велики благослов за све нас са простора Будве, због чега треба сви заједно да будемо благодарни Господу на том благослову којег нас је удостојио.

По завршетку богослужења мошти су испраћене из цркве Свете Тројице и предате свештенству Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару гдје ће бити изложене наредних дана вјерном народу Барског архијерејског намјесништва.

 

Прилог: протојереј Драгослав Ракић

Pin It on Pinterest

Share This