Izaberite stranicu
Дјеца са вјеронауке при Храму Свете Петке у Зети са оцем Младеном Балаћем, надлежним парохом и својом вјероучитељицом Тамаром обишли су по успјешном окончању ове школске године више светиња Митрополије црногорско-приморске.
У току једнодневног излета дјеца су посјетила Манастир Прасквицу, Подмаине, Режевиће и Храм Светог Јована Владимира у Бару. Радост током посјете је била обострана како дјеце и њихових вјероучитеља, тако и добрих домаћина који су их упознали са кратким историјатом и значајем ових светиња. Дјеца су показала стрпљење, вољу, љубав да чују и са собом понесу љепоту и свједочанства ових Божијих храмова као и топлу, поучну ријеч и гостопримство којим су дочекани.
Обилазак светих храмова који су били испуњени дјечјим жагором и срећом, завршио се у добром расположењу и са жељом да оваквих излета буде више јер се кроз њих развија дух заједнишва и припадања једној Светој саборној апостолској цркви.
Јереј Младен Балаћ истиче да је задовољан одзивом и озбиљним приступом дјеце и њихових родитеља како у похађању тако и учењу вјеронауке. Отац Младен и попадија Тамара који дјецу уче основним знањима о нашој светој вјери, изражавају наду да ће  уз Божију помоћ, вјеронауку при Храму Свете Петке у Зети наредне школске године  похађати још већи број ђака.
Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This