Izaberite stranicu

Поводом освештавања Савиног почивала, Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служиће у четвртак, 31. маја са свештенством Свету архијерејску литургију у цркви Вазнесења Господњег у селу Кржања у Кучима, са почетком у 9 часова.

Након Литургије Митрополит ће говорити о Светом Сави и Марку Миљанову.

Поводом награде „Марко Миљанов“ Удружења књижевника Црне Горе за 2017. годину која је Митрополиту црногорско-приморском Амфилохију додијељена за књигу „Свети Петар II Цетињски пустињак и Ловћенски тајновидац“ говориће члан жирија Будимир Дубак, док ће митрополит казивати своје стихове.

Награђену књигу објавила је ИИУ „Светигора“ – Цетиње у оквиру изабраних дјела Архиепископа цетињског и Митрополита црногорско-приморског Амфилохија (књига XXIV)  у библиотеци Свети Петар Цетињски.

Свечано уручења награде је уприличено 8. маја у порти Музеја Марка Миљанова на Медуну када је у име лауреата, награду примио Епископ диоклијски буеносајрески и централно-јужноамерички Кирило.

Парохија кучко-братоножићка и љеворечка позива благочестиви народ да тога дана учествује у заједничкој молитви и прослави.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This