Izaberite stranicu

Црква Свете Тројице у будванском Старом граду прославиће у недјељу, 27. маја храмовску славу – празник силаска Светог Духа на апостоле.

Будванско свештенство служиће тога дана у цркви Свету литургију, са почетком у 9 часова

У 19 часова истога дана испред храма ће кренути празнична литија, која ће проћи градским улицама до храма Светог архангела Михаила, затим до хотела “Авала” и назад ка храму Свете Тројице.

Након Литије, са почетком у 20 часова почеће свечана празнична духовна академија на којој ће говорити проф. др Драго Перовић на тему “Јединство слободе”.

У умјетничком дијелу програма наступиће пјевачка група “Вез” из Београда, Црквени хор “Свети Евстатије Превлачки” из Будве, АНиП “Ђурђевданско коло” из Подгорице и полазници вјеронауке при храму Свете Тројице.

Прослава ће бити настављена и 28. и 29. маја. На Духовски понедјељак Литургија ће почети у 9 часова, а у 20 часова на простору између цркава биће представљање Матице српске и концерт пјевачке групе “Вез”. На Духовски уторак Литургија ће почети такође у 9 часова, а у 20 часова у улици Николе Тесле бр. 15 биће отворена изложба слика Петра Пићана “Острогу у походе”.

Р.В.

 

Pin It on Pinterest

Share This