Izaberite stranicu

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је 12. фебруара 2018. године на београдском Новом гробљу опело српском глумцу Небојши Глоговцу.

Знаменити српски глумац Небојша Глоговац преставио се у Господу 9. фебруара 2018. године. Рођен је 30. августа 1969. године у Требињу од оца Милована, свештеника, и мајке Милене Глоговац. Небојшин отац, протојереј-ставрофор Милован Глоговац, службовао је као парох у Херцеговини, а главнину свог пастирског рада обавио је на једној од панчевачких парохија, да би данас у мировини вршио дужност духовника у манастиру Ваведење у Београду.

Након одслуженог опијела Митрополит Амфилохије се ријечима утјехе обрати сродницима и пријатељима покојног Небојше, говорећи о смислу човјеков земног живота,

Шта се то догађа са човјеком, зашто се рађамо овдје на земљи? Ако је људски живот само тих педесет година, има ли онда смисла тај људски живот? Без обзира која је улога човјека на овом свијету, био он патријарх, предсједник, краљ, глумац или нешто друго…Ако је у томе људски смисао, онда је проклет дан у којем се тај човјек рађа. Човјек је биће које је створено за вјечност, непролазност, саздан по Божијем лику, а не по репатом мајмуну. У томе и јесте смисао нашег Небојше којег данас испраћамо. Његов истински живот се наставља данас и то је најљепша врлина покојног Небојше. Вјеровао је у бесмртност људског бића“, рекао је митрополит Амфилохије

Небојша Глоговац, један од најцењених глумаца у Србији и окружењу, остаће упамћен по бројним улогама на филму, телевизији и у позоришту, за које је награђиван у земљи и иностранству. Својим несвакидашњим талентом обележио је и многе културне и духовне манифестације које је организовала Српска Православна Црква (Митровданске свечаности у Невестињу, Академија поводом годишњице Рације у Новом Саду, Духовске свечаности на Калемегдану…).

 

Вјечнаја памјат!

Pin It on Pinterest

Share This