Select Page

Друштво добровољних давалаца крви „Свети Момишићки Новомученици“ организују 14. акцију добровољног давања крви. Акција је планирана за суботу, 26. августа 2017. године у просторијама Трансфузиолошког Завода у Подгорици. Како би се избјегло дуго чекање неопходно се пријавити путем телефона 067/ 444-603 код г. Данила Радовића, предсједника Удружења.

Ова акција организује се под слоганом „Поклон који живот значи„.

Удружење добровољних давалаца крви „Два свештеномученика и 40 ђака мученика момишићких“, основано 2012. године у Подгорици благословом митрополита Амфилохија, на предлог свештеника Предрага Шћепановића.

Удружење  је добило име по ђацима и свештеницима који су пострадали 1766. године, чије се мошти чувају у цркви Св. Ђорђа на Малом брду у Момишићима. Тренутно броји око 250 чланова.

Давалац крви може бити свако здраво пунољетно лице, мушког или женског пола до навршених 65 година живота, за које је лабораторијским и љекарским прегледом и епидемиолошком анамнезом утврђено да може дати крв без опасности за његово здравље и да његова крв неће угрозити здравље примаоца. Давање крви јесте хумани гест који се одвија у складу са начелима добровољности, бесплатности и анонимности.

Pin It on Pinterest

Share This