Izaberite stranicu

У суботу, 18. фебруара 2017. године, на Велике задушнице, одслужена је Света Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици
Овим евхаристијским сабрањем началствовао је протојереј Бранко Вујачић, уз саслужење протојереја – ставрофора Драгана Митровића и протојереја Мирчете Шљиванчанина.
У славу и у част Божију, током Свете Литургије, појала је и одговарала мјешовита пјевница при Саборном храму Христовог Васкрсења.
Светим Тајнама Тијела и Крви Христове се сабрани вјерни народ присајединио у великом броју.
У наставку је одслужен и општи помен свима преминулима у православној вјери и на тај начин су обиљежене и задушнице као дан који је посвећен молитвеном сјећању на све преминуле.

Напослијетку, свима сабранима се обратио протојереј Бранко Вујачић, подсјећајући да је најважније сабрање и највећа пуноћа заједнице садржана управо у заједничарењу кроз Свету Литургију.
“Заједначерећи са Богом, сједињавајући се са Њим, ми се сједињујемо и са свима нашим ближњима – и онима који су овдје са нама и са онима који се се представили Господу.” – подсјетио је свештеник Бранко Вујачић.

​Борис Мусић

Pin It on Pinterest

Share This