Izaberite stranicu

Жена која ради је противприродна појава. Не треба кварити психу коју јој је дао Бог, не смемо да је мучимо, кваримо, укалупљујемо као мушкарца. Свака жена, било тајно или јавно, хоће да се уда. И свака жена је позвана да буде мајка, то је њена најјача унутрашња побуда. Њу је Бог створио као мајку. Зашто онда да иде против Бога и прави од мајке економисту? Или жену учитељицу, како то? Школа је позвана да помогне дечаку да постане грађанин, радник, а да из девојчице васпитава мајку. Добивши диплому, дете мора бити самостални, мислећи, креативни човек. Због тога код нас сво становништво земље има само женско васпитање. Одавде потиче и инфантилност, и неумеће мушкараца да одговарају за своје жене. И као последицу имамо мајке које раде, које немају времена да се посвете деци. И то је затворен и ужасан круг.

„Да би се обновио број становника потребно је да се роди по 8 деце“ – говори председник Патријаршијске комисије за питања породице, заштите материнства и детињства, отац Дмитриј Смирнов. Да ли је то могуће? Не. Русија је дошла до краја још једне демографске јаме из које нас садашња омладина не може извадити. Сувише је много деце било уништено рукама њихових родитеља и доктора.
Протојереј Дмитриј Смирнов,  председник Патријаршијске комисије за питања породице, заштите материнства и детињства говори о породици и друштву.
Оче Дмитриј, ево већ је 10. година емисије „Светост материнства“, у којој ви имате активну улогу. Да ли су према мајкама и деци почели да се боље понашају за све то време?
– Можда још увек плодови нису врло видљиви, али се свест помало мења. Држава је почела да исплаћује матерински капитал – то је доказ интереса власти за рађање деце. Ипак се померамо полако. О ситуацији у земљи већина суди само по медијима. И да, они су последње време постали благонаклонији према деци, у већој мери према тешким инвалидима. Пре свега се чује о онима који имају потребу за сложену медицинску помоћ. О таквима пишу и често говоре, и народ се одазива, сви помажу. То је важно, али није мање важно пружати подршку обичним многодетним породицама, да би их било више, да би нас прошла опасност од изумирања  као народа. Потребна је подршка многодетним породицама.

Плата за маму

– Које врсте?
– Пре свега финансијска – од државе. Ја бих увео плату за многодетне мајке – по 10.000 рубаља (око 150Е – прим.прир) месечно за дете. Сада није тако лако наћи посао а многодетној мами је још теже. Код нас у цркви се једна многодетна удовица већ толико измучила да иде на разговоре за посао: па не можеш да нађеш таквог лудака који би запослио маму са петоро деце! У таквим случајевима би држава морала да их запошљава. Код нас има свега 3,5% многодетних породица – то и нису неке огромне паре…
– А само самохраним мајкама треба платити?
– Свима. Ако је пре 100 година муж који је радио могао да обезбеди жену и 15 деце, сада је то нереално…
–  Али не би свака жена хтела да ради само као мама…
– У томе и јесте корен проблема! Превратили су жену, чији је главни нагон да васпитава децу, у каменоломца, космонаута, хирурга… Напунили су мозгове и девојчицама и дечацима о некаквој једнакости.
–  А зар она не постоји?
– Наравно да не. Жена која ради је противприродна појава. Не треба кварити психу коју јој је дао Бог, не смемо да је мучимо, кваримо, укалупљујемо као мушкарца. Свака жена, било тајно или јавно, хоће да се уда. И свака жена је позвана да буде мајка, то је њена најјача унутрашња побуда. Њу је Бог створио као мајку. Зашто онда да иде против Бога и прави од мајке економисту? Или жену учитељицу, како то? Школа је позвана да помогне дечаку да постане грађанин, радник, а да из девојчице васпитава мајку. Добивши диплому, дете мора бити самостални, мислећи, креативни човек. Због тога код нас сво становништво земље има само женско васпитање. Одавде потиче и инфантилност, и неумеће мушкараца да одговарају за своје жене. И као последицу имамо мајке које раде, које немају времена да се посвете деци. И то је затворен и ужасан круг… Ми смо до сада водећа земља по броју абортуса. Озакоњено народно самоубиство се наставља.

Абортус – то је смрт народа!

–  Али, зар би било реално да узмемо и одједном забранимо абортусе?
– Требало би да учинимо неколико ствари. Прво, да као националну идеју објавимо: абортус се осуђује, он сакати жену, то је убиство ни у чему кривог човека, и то води ка самоубиству народа и уништењу државе са свом њеном културом. Потребно је да ову идеју усађујемо у ум ученика почињући од 7 разреда. Да показујемо деци филмове, да им објашњвамо да је то грађански рат, али против невиних људи. Абортус-то је смрт народа! Зато што ни један народ неће никада саградити срећу на убиству сопствене деце.
Ви схватате да абортусе бране са таквом разузданишћу капиталисти. Уопште се сва пропаганда о једнакости полова појавила у корист капиталиста, а не због природних људских функција. Они људи који владају нашим грешним светом, веома су заинтересовани за смањење рађања – да би становништво више радило и тим самим им доносило у новчанике више новца. Капитализам је родио феминизам, када је био потребан огроман број руку. Њима је потребна зарада, потребни су им радници, управо си они и убили породицу и у Европи, и у Америци, и у Русији, они су је убили. На врху света стоје препуни џакови новца који наручују специјалну естраду, специјалне филмове, усађују изопачено социјално мишљење. Већина капитала је сакупљена на основу злочина, убистава, започињу се ратови да би моћници данашњег света додатно зарадили… То је узрок и Првог светског рата, и Другог, а сада нас активно гурају и у Tрећи – људи страдају, а неко пуни џепове.
– То јест данашња напрегнутост у свету није тек тако?
– Сви ратови су због новца. А да би загарантовао себи победу, потенцијалног противника треба на сваки начин ослабити. Како? Покидати породичне везе. Зато што – ако си сам, ко ће те штитити? Плус, одузеће од тебе историјско сећање – да ти у срцу не би било патриотизма, рођене вере. Васпитати одговорног мушкарца може се само у целовитој породици – никако другачије. Ако дечак нема тату, једини начин да му се да нормално васпитање је затворена војна школа. Зато што ни једна жена не може научити сина да буде мушкарац. Жена је способна да роди потенцијалне Рембранте и Дантее и да их уз помоћ мужа васпита тако да би дете постало Ахматова или Мајаковски.

Љубaвница није жена

Породица је најчвршћа и најбезбеднија структура за жену и децу. Насиље у законитој породици, још уколико је то црквени брак, је немогуће. Ево, говори се да код нас у земљи 14 хиљада жена гине у породици. Клевета! Друга је ствар, што код нас у породицу убрајају и хомосексуалне парове, и љубавнице. У њима насиље цвета ли цвета…
– А у чему је разлика?
– Однос мушкарца ка жени и ка љубавници је потпуно другачији. Није тек тако код нас по статистици ожењених много мање него удатих. Жена назива себе грађанском женом, а он је доживљава као бесплатну љубавницу. Мушкарац исисава из нерегистроване партнерке све најслађе, најмлађе и онда иде код следеће. И управо због тога до 90% мушкараца чији брак није био регистрован у општини, не плаћа алиментацију. Дивно! Родио је дете, а не жели да одговара. Данас је ситуација апсолутно најбестиднија, боље се не може рећи. Однос мушкарца према нашим женама и одговара том капиталистичко-комунистичком васпитању: свуда је једнакост. Због тога су појмови целомудрија, витештва просто изгубљени. Мени је недавно једна сељанка рекла искрено: мужа јој се, каже, не исплати да издржава – сувише је много трошкова. Боље да купи прасе.

Јулија Тутина

С руског: Душка Здравковић

Извор: православнапородица.орг.срб/Аргументи и факти

Pin It on Pinterest

Share This