Izaberite stranicu

Прије него што је отишао да положи заклетву пред предсједником Грчке Папуљасом, нови предсједник Владе Грчке Алексис Ципрас посјетио је Архиепископа атинског и цијеле Грчке г. Јеронима. Састанак је трајао око 35 минута.

Господин Ципрас је, обраћајући се Архиепископу Јерониму, казао сљедеће: “Дошао сам да узмем благослов од Вас прије него што преузмем ово тешко дјело. Потребна нам је снага. Дошао сам да Вам потврдим да ће однос Цркве и Државе са новом Владом имати суштинскији и напреднији однос и сарадњу, као никада до сада”.
“Улога Цркве данас је, као никада до сада, посебно значајна и наша ће брига бити да блиско сарађујемо и да пружимо најбоље нашем народу. Ваше Блаженство, молим Вас да се молите за Грчку”, казао је, завршавајући своје обраћање Архиепископу Јерониму нови Предсјеник Владе Грчке.
Архиепископ Јероним је честитао г. Ципрасу и нагласио да је сарадња Цркве и Државе неопходна ради добра Грчког народа: “Господине Предсједниче, гануло ме ваше интересовање. Прва наша брига биће да помогнемо нашим ближњим који трпепа, па ћемо онда полако да ријешимо и остале проблеме и питања здравим расуђивањем. Потребно је да свако на свој начин учествује и помогне да се оствари тај заједнички циљ, а то је добро за сваког човјек.”

Протојереј Никола Гачевић

Pin It on Pinterest

Share This