Select Page

Киша, провијавање снијега и хладни вјетар нијесу спријечили око седамдесет пливача да на Михољској Превлаци на Богојављење пливају за Часни крст. Бодрен од стране читаве породице, пред великим бројем посјетилаца који су са обале пратили такмичење до крста који је са барке у море спустио игуман манастира, отац Бенедикт, стигао је Бошко Пипер из Тивта, ватерполиста „Катара“ из Котора.

Занимљиво је да је Бошко побједник Богојављенског пливања на Михољској Превлаци прије три године и да је до крста стигао у фото финишу прије прошлогодишњег побједника Данила Брајковића. „Осјећај је изванредан. Сваке године плива све више људи што ми је драго. Волио бих да следеће године има још више пливача. Догађај је изванредан. Прошле године нијесам успио, али драго ми је што сам пливао. Ове године Бог и срећа били су на мојој страни. Драго ми је што је била већа конкуренција. Имао сам подршку породице, сви су били ту што ми је много значило“, истакао је Пипер.

Учеснике и побједнике Богојављенског пливања благословио је игуман манастира Михољска Превлака, архимандрит Бенедикт. Он је побједнику пливања Бошку Пиперу уручио флашу прве бербе манастирског вина, а наградио је и све учеснике са пригодним поклонима у ризници превлачког манастира. „Благословен је овј дан. Са нама су наши витезови који су се данас борили да освоје Крст часни. Борили су се златну вјеру и слободу и за наш народ. Да их Бог благослови и да се окупљамо и да нас следеће године буде још више“, рекао је игуман Бенедикт.

Богојављенско пливање за часним крстом на Михољској Превлаци окупило је данас велики број млађих људи, активних спортиста, чланова тиватског Аикидо и Кјокушинкај карате клуба. Најмлађи учесник пливања био је петогодишњи Матија Бакић из Тивта, најстарији Драган Вељић, а и ове године за часни крст на Михољској Превлаци пливала је као једина припадница њежнијег пола, Јелена Ракочевић.

„Било је невјероватно као и прошле године. Хладна вода, јак вјетар али то нас није омело да испунимо циљ због којег смо дошли. Учесника је било више, с тим што нијесу били коректни јер су запливали прије него се пиштаљка огласила. Задовољна сам јер важно је учествовати. Сваке године зовем дјевојке да ми се придруже, али нема засад храбрости“, рекла је Јелена Ракочевић.

Извор: Ин4С

Pin It on Pinterest

Share This