Select Page

Бјелопољац Мирко Ковачевић (28) побједник је пливања за Часни крст на Богојављење на ушћу ријеке Рибнице у Морачу у Подгорици.

Неколико стотина грађана окупило се данас на ушћи ријеке Рибнице у Морачу у Подгорици како би испратили ово традиционално такмичење, док је у надметању учествовало преко 70 младића и једна дјевојка.

Кишовито и облачно вријеме није спријечило такмичаре на запливају у набујалој ријеци, а како су саопштили из Митрополије црногорско приоморске ове године је изостала новчана награда па су сви такмичари добили дипломе.

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да се ове године такмичење одржава под геслом „Косово је срце Црне Горе“ позивајући учеснике и окупљене на љубав и слогу какву симболише братска љубав и такмичење за Часни крст.

Побједник такмичења Мирко Ковачевић казао је да је први пут учествовао на оваквој врсти такичења и да није било пуно хладно. Како је нагласио, нема љепше награде од ове коју је добио.

„Нема тих пара коме бих могао да је дам. Нијесам прошле године скакао, ја сам више имао велику жељу да скочим, а битно је учествовати у оваквом такмичењу а не освојити награду“, казао је Ковачевић.

Будва: Данило Драговић побједник манифестације “За крст Часни”

Данило Драговић побједник је манифестације “За крст Часни” коју су на хришћански празник Богојављење, испред ресторана “Порто” у будванској марини данас тачно у подне организовали Храм Свете Тројице и Клуб спортских риболоваца, јавиле су приморске новине.

Александра Бошковић

Извор: cdm.me

Фото: Дневне новине (Дејан Лопичић)

Pin It on Pinterest

Share This