Izaberite stranicu

Монах Арсеније Јовановић, сабрат манастира Острога, одржаће у Аустралији серију предавања “Православље у савременом свету”. Његово гостовање у Митрополији аустралијско-новозеландског сајт ове Митрополије најавио је на сљедећи начин:

Арсеније у АустралијиORTHODOXY IN THE MODERN WORLD
ПРАВОСЛАВЉЕ У САВРЕМЕНОМ СВЕТУ
Предавач: монах Арсеније (Јовановић), сабрат Манастира Острог.
Монах Арсеније – писац, музичар, уметник, рођен Александар Јовановић у комунистичком Београду, долази у посету Аустралији са серијом предавања.
У млађим годинама, животни мото њему и њему сличним био је: секс, дрога и рок-ен-рол; живи брзо, умри млад и буди леп леш.
Дипломирани стоматолог, одрастао је у Београду и преживео бурне године тадашње рок сцене, пре него што се преселиo у Њу Јорк Сити, где проводи наредних 7 година живота. Потом схвативши да кад се надуваш хашиша, узмеш гитару, кренеш у свој свет, да тај свет је само један корак до суицида.
По замонашењу, проводи године на Светој Гори Атонској, у Манастирима Острог, Високим Дечанима, Црној Реци у самоћи и вративши се у Манастир Острог.
Данас, веома чест предавач по Србији и Црној Гори а преко радио ”Светигора” доступан и дијаспори, монах Арсеније је гостовао и у Штокхолму и Лондону

Pin It on Pinterest

Share This