Select Page

Двоје младих хришћана звјерски су убијени 4. новембра у Пакистану јер су оптужени за богохуљење. Мужа и жену запалили су живе у пећи за печење цигле.
Линч се десио у насељу код Лахора на истоку Пакистана. Шаму Биби и Шехзада Масих тако су се звали супружници, оптужени су да су, наводно, запалили неколико страница Корана.
2. новембра радници фабрике цигала ухватили су брачни пар и два дана их држали затворене у згради фабрике. Линчовање је било 4. новембра: мученике су бацили у пећ у којој су се пекле цигле, саопштава Благовест.инфо.
Како је казао пакистански адвокат-хришћанин Сардар Муштак Гил, који је дошао на мјесто насиља, оптужбе за богохулство повезане су са недавном кончином Шехзадиног оца. Шама, спремајући по кући покојног свекра, запалила је неке папире који су јој се учинили непотребним.
Међутим, према ријечима муслимана који се налазио у близини, међу запаљенима папирима било је неколико страница из Корана. Он је то испричао својим пријатељима и ускоро се гласина проширила по околним селима. Ускоро је гомила фанатика, у којој је било више од 100 људи, ухватила младе супружнике.
Локални хришћани одмах су обавијестили полицију која је одреаговала прекасно, када су супружници већ били убијени. Због линчовања притворено је 35 људи.
„Ово је права трагедија, нељудски и варварски чин“, каже Сардар Муштак Гил. Међународна заједница мора снажно да осуди овај злочин који јасно свједочи о томе да се хришћани у Пакистану налазе под константном пријетњом.

Са руског: Марија Живковић

Извор: pravmir.ru 

Фото: dailymail.co.uk; AFP

Pin It on Pinterest

Share This