Izaberite stranicu

У четрнаесту недељу по Педесетници, а на празник преподобног Симеона столпника и у дан прослављања Црквене Нове године 14. септембра 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Ахијерејску Литургију у храму Светог великомученика Георгија, у парохији читлучкој, у Архијерејском намесништву крушевачком.

Епископ Давид је овом приликом освештао потуно завршен живопис овога храма, који је завршен трудом надлежног пароха протојереја Радише Вешковца и одборника Црквене општине, а за заслуге због давања несебичне помоћи при довршетку градње Епархијског двора и опремању Саборног храма Светог Георгија у Крушевцу и осликавању и опремању храма Светог Георгија у Читлуку одликовао г. Драгана Здравковића из Мелбурна орденом Светог Саве 3. степена, а Архијерејским граматама: г. Слађана Бацића из Читлука, г. Југослава Стевановића из Читлука, г. Горана Бацића из Читлука, г. Жељка Тошића из Читлука, г. Томислава Китановића из Читлука, г. Николу Здравковића из Читлука, г. Илију Букумирића из Читлука, г. Владана Марковића из Крушевца, г. Горана Ђокића из Читлука, г. Драгишу Перића, г. Милутина Јолића из Читлука, г. Александра Станковића из Читлука, г. Слађан Антића из Читлука, г. Александра Ивановића из Читлука, г. Ивана Карајовића из Читлука, г. Братислава Пајића из Читлука, г. Николу Вучковића из Читлука, г. Бојана Мишића из Срња, г. Миодрага Аврамовића из Читлука, г. Ненада Бацића из Читлука, г. Славишу Станковића из Читлука, гђицу Ивану Јовановић из Глобара, г. Зорана Бацића из Читлука, г. Богољуба Марковића из Читлука, г. Дејана Јовановића из Читлука и г. Мирослава Вучковића из Читлука.
Епископу је саслуживало свештенство крушевачког намесништва у присуству вернога народа и парохијана.

Свечаним ручком настављено је литургијско сабрање у парохијском дому Црквене општине.

Фото: Зоран Костић

Извор: Епархија крушевачка

[wpaudio url=“http://www.eparhijakrusevacka.com/audio/2014-09-14_1-1.mp3″ text=“Бесједа Eпископа Давида по Јеванђељу“]

[wpaudio url=“http://www.eparhijakrusevacka.com/audio/2014-09-14_1-2.mp3″ text=“Бесједа Eпископа Давида на крају Литургије“]

Pin It on Pinterest

Share This