Select Page

На Сабор Светих дванаест апостола, у народу познатији као Павловдан, уз саслужење архијерејског намјесника тузланског протојереја ставрофора Стеве Јовића, те пречасних отаца протојереја ставрофора Неђе Зарића, Драгомира Лазаревића, и протођакона Славољуба Милошевића, Његово Преосвештенство Епископ зворничко тузлански Господин Г. Хризостом, освештао је темеље цркве која се гради у мајевичком селу Миладићима.

Некада многољудно и богато село Миладићи, општина Челић, после последњег рата је, нажалост, опустело и остало насељено са пар српских кућа, махом старијег становништва. Богу слава, па се у ова, иако тешка, времена нашло пар угледних вјерника који су дали свој труд и допринос да се оствари давна жеља житеља овог мјеста – да у свом селу имају цркву. Како је у својој бесједи истакао Преосвећени Владика Хризостом, управо дизање ове цркве је први корак ка повратку живота у ово српско мјесто.

Овом приликом је изабран и кум темеља ове цркве- господин Теодор Ђокић, који је рођен у овом селу, а тренутно настањен у Семберији. Након освећења темеља, сви присутни су  сјели за трпезу љубави коју су припремили, домаћин овог благочестивог скупа, протојереј-ставрофор Миленко Стевановић, са грађевинским одбором цркве.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Pin It on Pinterest

Share This