Izaberite stranicu

Председник Руске Федерације В.В.Путин упутио је поздрав учесницима и гостима на свечаном концерту посвећеном 1025. годишњици Крштења Русије који је одржан 25. јула 2013. године на Црвеном тргу у Москви.
Учесницима и гостима на свечаном концерту посвећеном 1025. годишњици Крштења Русије
Ваша Светости! Поштовани поглавари и предводници делегација Помесних Православних Цркава! Драги пријатељи!
Примање хришћанства представљало је прекретницу у судбини наше отаџбине, учинило ју је саставним делом хришћанске цивилизације, помогло је њеном претварању у изузетно велику светску државу. Управо Православље је дало Русији снажан импулс за развој, подизање нивоа културе, образовања и просвете. Оно је подстицало колосалне стваралачке снаге и тежње, надахњивало је на дела и помагало у искушењима. И Руска Православна Црква је увек била са својим народом.
Она данас поново обавља своју одговорну службу, помаже милионима људи да стичу веру у добро, милосрђе и непролазне истине хришћанског учења. Њен вишеструки труд, стална брига за морално оздрављење и јачање традиционалних вредности и одговорна позиција у вези с многим актуелним и оштрим питањима данашњице имају важан значај за Русију. А неуморни пастирски подвиг служи обједињавању људи.
Истаћи ћу такође изузетну стваралачку улогу Московске Патријаршије у јачању међународне сарадње и у развоју конструктивног дијалога с Помесним Православним Црквама.
Желим Вама, Ваша Светости, као и дубокопоштованим учесницима и гостима на свечаностима поводом 1025. годишњице Крштења Русије, мир, срећу и све најбоље.

Са руског Марина Тодић
Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This