Izaberite stranicu

Делегација Одбора за прославу 200. годишњице рођења Владике Петра II Петровића Његоша код Патријарха Иринеја

БЕОГРАД, 6. ФЕБРУАРА (Светигора прес) – Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј примио је јуче делегацију Одбора за прославу 200. годишњице рођења Владике Петра II Петровића Његоша, саопштено је на званичном сајту СПЦ.

“Делегацију су чинили: председник Одбора академик Матија Бећковић, потпредседници дописни члан САНУ Миро Вуксановић и проф. др Драган Станић, као и генерални секретар САНУ академик Димитрије Стефановић.

Чланови делегације су упознали Његову Светост са програмом обележавања овог изузетног јубилеја – „Два века Његоша“. Тај програм званично започиње беседом о Његошу Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија на Свечаној седници Матице српске, која ће се одржати 16. фебруара 2013. у Матици српској.

Осим тога, предвиђена је и песничка академија, затим изложба радова „Његош у визуелној култури“, концертна и позоришна активност, а централна манифестација биће тродневни научни скуп са међународним учешћем од 6. до 8. новембра текуће године.

Ови програми одвијаће се у различитим местима: Београд, Нови Сад, Бања Лука, Подгорица и др.

Његова Светост је са задовољством прихватио да буде покровитељ целокупног програма и благословио сваки будући рад свих учесника и сарадника у овом значајном догађају”.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This