Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 2. ФЕБРУАРА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је јутрос са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Атанасија Великог у Миокусовићима код Даниловграда.

“Свједочанство Светог Атанасија Великог је значајно не само за његово вријеме, него ево све до данас и биће значајно до краја свијета и вијека”, рекао је Владика у литургијској проповиједи одржаној након читања Светог јеванђеља.

“Због исповиједања праве, тврде, Божје вјере Атанасије је био прогоњен. И на њему се остварила она ријеч Христова: они који хоће побожно да живе биће гоњени; ако су мене гонили и вас ће гонити. То се остварило и на Светом Атанасију, то се остварује кроз сву историју на истинским и вјерним Божјим људима до наших времена”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

“Није ли био гоњен и Свети Василије Острошки, слава му и милост, није ли био и гоњен Свети Петар Цетињњски, нијесу ли били гоњени и многи други”, подсјетио је Владика.

Данашње сабрање у Миокусовићима уприличено је поводом храмовске славе цркве Светог Атанасија, чија прослава је, по ријечима мјесног пароха јереја Предрага Катанића организована за викенд због тога што већина мјештана своје свакодневне радне обавезе обавља ван села.

Благосиљан је и славски колач и приређена славска трпеза хришћанске љубави.

Р.В.

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/12291/02.02.1013_Mitropolit_Miokusovici_Danilovgrad.mp3″ text=“Литургијска проповијед Митрополита Амфилохија“]

Pin It on Pinterest

Share This