Select Page

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/12280/30_01_2013_mitropolit_u_brcelima_crmnica.mp3″ text=“Бесједа Митрополита Амфилохија“]

ЦЕТИЊЕ, 31. ЈАНУАРА (Светигора прес) – Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је јуче, на празник преподобног Антонија Великог, са свештенством, Литургију у манастиру Светог Николе у Брчелима у Црмници.

„Преподобног Антонија Великог прославља Црква Христова широм Васељене као једнога од најзнаменитијих свједока Христових, који се одрекао себе и који је истински узео крст свој и ишао за Господом у све дане свога живота“, рекао је владика Амфилохије у литургијској бесједи.

„Претрпио је велика страдања и искушења. А његово основно својство је бескрајно трпљење и трпељивост. И ништа није могло да га одвоји од љубави Христове и вјерности Христу“, рекао је Владика.

Владика Амфилохије је рекао у бесједи да је архимандрит Григорије, настојатељ манастира Светог Николе у Брчелима, добио ново послушање – да буде духовник у манастиру Острогу, али да истовремено остаје доживотни настојатељ брчелске светониколајевске обитељи.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This