Select Page

ПОДГОРИЦА, 12. ЈАНУАР, (Светигора прес) – Митрополија црногорско-приморска у сарадњи са Црквеним општинама Подгорице, Бара и Херцег Новог и ове године ће организовати свечани дочек Православне Нове Године.

У Подгорици ће дочек бити организован на платоу испред цркве Светог Ђорђа под Горицом, у Бару на платоу испред Саборног Храма Светог Јована Владимира, док ће у Херцег Новом програм бити одржан на градском тргу.

“Као и током свих претходних година и ове ће у 20 сати бити организован традиционални дочек празника Светог Василија Великог. Централно мјесто заузима молебан у коме ћемо изразити благодарност Богу за сва добра којима нас је даровао током претходне године и призвати благослов на Подгорицу у читав свијет у новом љету господњем“, секретар црквене општине Подгорица протојереј Велибор Џомић.

Он је рекао да се неће разликовати у односу на протекле године. Посјетиоце очекује богат културно умјетнички програм

“Из тог разлога позивам све православне вјернике у Црној Гори и све људе добре воље, без обзира на то како се они изјашњавају да присуствују овом прелијепом догађају. Ја свакако очекујем велику посјећеност. Ове године ће све посјетиоце забављати и познати пјевач Радиша Урошевић уз пратњу Народног оркестра и трубачки оркестар из Гуче“, најавио је отац Велибор.

У поноћ ће бити одржан молебан који ће служити свештенство подгоричког намјесништа.

На платоу испред храма светог Јована Владимира програм ће почети у 21 час налагањем бадњака, затим ће у 21 и 30 бити одслужен молебана, а наком тога пригодан забавни програм који ће трајати до 1 сат послије поноћи.

Православни вјерници херцегновске општине ће нову 2013. годину по Јулијанском календару дочекати уз Национални Ансамбл Коло из Београда. У поноћ ће у цркви светог Архангела Михаила на Белависти бити служен молебан за  нову годину доброте Господње.

Н. П.

Pin It on Pinterest

Share This