Izaberite stranicu

Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије је на Божић Литургију служио у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици. У току Литургије, јереј Далибор Милаковић прочитаo је посланицу Његове Светости Патријарха Српског Г.Г. Иринија, а на њеном крају Митрополит се сабраном народу обратио бесједом: [wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/12139/Mitropolit_Bozic_Besjeda_Podgorica_07.01.2013.mp3″ text=”Тонски прилог Радија Светигора”] Он је Снежани Павићевић, мајци једанаесторо дјеце, уручио медаљу Петра Другог Петровића Његоша.

Подгорица, 7. јануар 2013. (Портал Ин 4 С) – Митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је данас централну свету архијерејску литургију у Саборном храму Христовог васкресења у Подгорици, највећем православном храму у Црној Гори.

Митрополит Амфилохије казао је да је свако рођено људског биће светиња, а то најбоље показује рођење Христово.

“Зато је црква божја одувијек поштовала светињу зачећа и рођења и никада није могла благословити чедоморство, односно абортус, јер ако би то урадила, онда би се одрекла божјег благослова”, навео је он.

Митрополит Амфилохије је рекао да је сада дошло неко вријеме у којем је све важније од онога што је најзначајније за људски живот, а то је рађање дјеце да би човјечанство узрастало, по природним законима.

Он је Снежану Павићевић, мајку 11 деце, одликовао медаљом Петра Другог Петровића Његоша и уручио јој признање Митрополије црногорско-приморске.

“Снежана Павићевић је чак боља и од мајке Југовића, која је имала деветоро дјеце, а Снежана и њен муж Горан имају 11”, навео је митрополит Амфилохије.

Током литургије, којој је поред великог броја вјерника СПЦ-а, присуствовао и амбасадор Србије у Подгорици Зоран Лутовац, прочитана је божићна посланица његове светости партијарха српског Иринеја, а након тога светој тајни причешћа приступио је велики број православних вјерника.

Pin It on Pinterest

Share This