Izaberite stranicu

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/Pucaj%2C%20rat%20je%20zavrsen_5.%2011.%2009.mp3]

promocija_pucaj-rat-je-zavrsen

ПОДГОРИЦА, 6. новембра – У четвртак, 5. новембра 2009. године у Крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, која је била претијесна да прими све заинтересоване, представљена је књига проф. Сава Греговића „Пуцај, рат је завршен“.

О књизи су, поред Високопреосвећеног Архиепископа цетињског Митрополита Црногорско-приморског Господина Амфилохија, који је написао и предговор за ову књигу, говорили проф. др Чедомир Вукмановић, један од учесника “злог пута”, син свештеномученика јереја Луке Вукмановића, те др Владимир Јовићевић, протојереј мр Велибор Џомић, др Александар Стаматовић, књижевник Будимир Дубак, као и чланови уређивачког одбора јереј Предраг Шћепановић и Славиша Губеринић.

Поговор овом значајном дјелу написао је наш велики пјесник Матија Бећковић.

pucaj-rat-je-zavrsen2Књига је изашла као плод рада НВО “Открићемо истину”, која се труди на утврђивању чињеница о “злом путу” до Словеније више десетина хиљада жена, дјеце, стараца, свештеника, интелектуалаца, на челу са Свештеномучеником Јоаникијем Липовцем, Митрополитом Црногорско-приморским, страдалих на самом крају рата, углавном од братске руке.

У књизи су именом и презименом представљене хиљаде жртава, чији списак није ни изблиза коначан, а у овој књизи су нашли једино почивалиште, с обзиром да су тијела њихова бачена у масовне гробнице и словеначке јаме. Дато је и стотине фотографија жртава.

Чланови удружења, браћа Душан и Владо Никлановић из Будве су главни финансијери читавог пројекта.

И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This