Izaberite stranicu

МОСКВА, 29. јануара – Предсједник Русије Дмитриј Анатолјевич Медведев у телефонском разговору честитао је Митрополиту Кирилу ступање на мјесто Патријарха московског и све Русије.

Како је саопштила прес-секретар предсједника државе Наталија Тимакова, предсједник је изразио наду на даљи развој дијалога између Руске православне цркве и државе, јачање духовно-моралних вриједности и утврђење међуконфесионалног склада у руском друштву.

Премијер Руске Федерације Владимир Владимирович Путин такође је телефоном честитао новоизабраном поглавару РПЦ, саопштио је прес-секретар премијера Дмитриј Песков.

„Тај избор је признање Ваших безусловних заслуга као крупног друштвеног дјелатника, мудрог и прозорљивог пастира, који је чврсто и непоколебљиво чувао непролазне вриједности православља. Велика је ваша улога у јачању јединства православних народа, канонском уједињењу Руске православне заграничне цркве са Московском патријаршијом.

Убијеђен сам да ће се под Вашим руководством Црква сигурно развијати и да ће јачати сарадња са државом и државним институцијама у оним важним сферама, као што су култура и образовање, васпитање омладине и јачање породице, брига о здрављу грађана и добротворство, очување богатог национално историјског и културног наслеђа“, казао је у својој честитики Путин.

Извор: Седмица.Ру
С руског: Марија Живковић

Pin It on Pinterest

Share This