Izaberite stranicu
150-aem-amfilohije-radovic

+АЕМ Црногорско-приморски АМФИЛОХИЈЕ Егзарх Светог Трона Пећког

bozicna-poruka-2008-09Као Митрополит Црногорски, насљедник трона и чувар ћивота св. Петра Цетињског топло и од срца посебно и са љубављу поздрављам драгу браћу Цетињане радосним поздравом:

Мир Божји! Христос се роди!

Божић је празник на који су се мирили одвајкада и мире чак и најљући непријатељи. Као дан помирења између Бога и људи он је посебно дан помирења и мирбожања међу сродницима и пријатељима у сваком дому, насељу и граду. Тако све што је честито и свето на Цетињу никло је и израсло из Божића, дана Христовог рођења и сабирало се око бадњака, символа Њега као дрвета живота, под благословом ћивота светог Петра Цетињског Миротворца.

cetinjeЗато изражавам своју дубоку тугу као насљедник св. Петра Цетињског због чињенице да се Цетињани последњих година не сабирају заједно око бадњака и Божића пред Цетињским манастиром, као што су то одвајкада чинили, што је нажалост јединствен случај у православном свијету. Зато их очински молим и преклињем ћивотом нашег заједничког Оца и Помиритеља св. Петра да престану на овај свети празник са раздорима, идеолошким и партијским диобама и да се у братској слози сви ове године саберемо једним срцем и једном душом око благословених прекрштених бадњака пред Манастиром. На то нас позива Божић и заклиње ћивот светог Петра. Сви без изузетка су добродошли да се братски загрлимо и мирбожамо.

Грлећи Вас све Цетињане од малог до великог љубављу Христовом још једном Вас све поздрављам:

Мир Божји! Христос се роди!

Благословена Нова година

Ваш Архипастир и доброжелатељ,

+АЕМ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКИ
АМФИЛОХИЈЕ

Pin It on Pinterest

Share This