Izaberite stranicu
320-stanjevici-01012009

Монашење у Манастиру Стањевићи - ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 02. јануара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је синоћ са свештенством бденије у манастиру Стањевићи, у славу и част празника Светог Игњатија Богоносца, Светог Данила Другог, архиепископа српског и Светог Јована Кронштатског.

У току бденија Владика је замонашио послушнике Владимира и Предрага давши им монашка имена Данило и Јован.

«Двојица ваших небеских покровитеља, Свети Данило и Јован Кронштатски, који се заједно славе, живјели су у различитим временима, али испуњени истом вјером, истим крштењем, чистим и врлинским животом», рекао је Владика у архипастирској бесједи. «Нека вас они воде и руководе кроз овај живот, на путу спасења, на путу Господњем», рекао је он.

Он је рекао да се радује «и ова Света обитељ и сви они који су се кроз вјекове у њој подвизавали, радује се и ћивот Светога Петра Цетињскога што ова Светиња поново васкрсава».

«Била је пустолина и рушевина скоро стољеће и по и ево, неким знамењем и чудом Божјим и молитвама Светог Петра Цетињскога поново васкрсава», казао је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This