Select Page

Мироточива икона Мајке Божије „Умекшање злих срца“ након Подгорице 11. јула долази у Саборни храм Светог Јована Владимира у Бару.

Свечани дочек иконе планиран је у 7,45, а у 8 часова биће служена Света литургија и читан акатист у част иконе Мајке Божије „Умекшање злих срца“. Вјерни народ моћи ће да тражи благослов, да се поклони и цјелива ову велику светињу све до 22 часа.

Након Бара, планирано је да икона Мајке Божије „Умекшање злих срца“ буде 12. јула у манастиру Острог. У Доњем манастиру биће служена Света литургија, а вјерници ће моћи да се поклањају чудотворном лику Богомајке све до њеног испраћаја за Саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу, гдје ће у 18 часова бити уприличен њен свечани дочек.  Сјутрадан у овом храму биће служена Света литургија, са почетком у 8 часова, након које ће икона свечано бити испраћена за манастир Сомину.

Детаљније информације вјерни народ може добити на званичним интернет страницама храмова и манастира или на порталу Митрополије црногорско-приморске.

 

Pin It on Pinterest

Share This