Select Page

Ученици школе вјеронауке „Свети Наум Охридски“ при Цркви Светог Ђорђа испод Горице данас су, заједно са вјероучитељицом Душком Станишић, обиљежили славу школе.

Славски колач  благословио је и преломио протојереј-ставрофор Драган Станишић. Он је честитао славу свечарима, поручивши да подгоричка школа вјеронауке Свети Наум Охридски постоји преко 15 година и да је изњедрила многе људе који су се напајали кроз вјерску наставу духом Цркве.

Отац Драган је потом говорио о животу Светог Наума: “ Био је мудар учитељ и јединствен руковођа монаха, одличан подвижник, чудотворан молитвеник и духовник , говорио је многе језике, преводио и тумачио Св. Писмо. Био је ученик славних просветитеља Кирила и Методија. Вршио је словенску мисију, коју су они били већ увелико развили. Он је заједно са св. Климентом Охридским  дошао у Охрид и обојица су основали свете обитељи, манастире, крај Охридског језера. Манастир светог Наума је и данас мјесто поклоњења, ходочашћа и тамо се налазе његове мошти. Они који му се искрено обрате и поклоне на његовом гробу чују откуцаје срца  који су молитвени и спасоносни за све који му са вјером приступају“, казао је отац Драган Станишић пожеливши да благодат Светог Наума буде закон сваке школе.

Љубица Вукићевић

Pin It on Pinterest

Share This