Select Page

Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије са свештенством служиће на Тројичиндан, 23. јуна, Свету архијерејску литургију у Храму Свете Тројице у Старом граду Будва, са почетком у 8 часова. Послије Вечерње са коленопреклоним молитвама, која почиње у 18 часова, Високопреосвећени Митрополит Јоаникије предводиће литију око Старог града.

Српска православна црквена општина Будва, поводом празника Педесетнице и 220 година Цркве Свете Тројице у Старом граду, организује Тројичинданске свечаности у оквиру којих ће на Тројичиндан у 20 часова бити уприличена Духовна академија на платоу између цркава.

У суботу, 22. јуна, у 9 часова, служиће се Света литургија у Цркви Светог архангела Михаила и помен свештеницима и добротворима староградских цркава, а у 18 часова празнично бденије. Исте вечери, на платоу између цркава, биће уприличен концерт хора „Свети Василије Тврдошки и Острошки“ из Требиња, са почетком у 20 часова.

На Духовски понедјељак, 24. јуна, Света литургија биће служена у 8 часова. У 20:30 часова на платоу између цркава, одржаће се представљање репринта дјела „Кратка повијест православног србског обштества будванског“.

Тројинчиданске свечаности почеле су у суботу 15. јуна, акцијом добровољног давања крви, у порти Цркве Св.Томе у Бечићима, коју је организовало ДФ “Човјекољубље” из Будве у сарадњи са Друштвом добровољних давалаца крви “Радивоје Пима”.

Добро дошли на Тројичинданске свечаности у Будви!

Pin It on Pinterest

Share This