Select Page

Први концерт славске манифестације, који је одржан 10. јуна 2024. године, одушевио је више стотина Београђана окупљених испред Цркве Светог Марка која је представљала најлепшу кулису природном амфитеатру ташмајданског парка.

Публика, коју су чинили Београђани свих генерација, бурним аплаузима, певањем и узвицима одобравања поздравила је наступе музичког ансамбла Фенечки бисери и културно-уметничких друштава Бранко КрсмановићДеспот Стефан и Иво Лола Рибар. У двочасовном програму, на радост присутних, смењивали су се красота народних ношњи, ритмова и мелодија песама и игара из разних српских земаља и крајева.

И наредна два дана, са благословом Његове светости Патријарха српског г. Порфирија, на платоу Цркве Светог Марка на Ташмајдану са почетком у 19 часова биће одржани концерти и пратећи програми у оквиру прослављања Спасовдана – славе града Београда. Спасовданске вечери организује Канцеларија за сарадњу са младима Српске православне цркве, уз свесрдну подршку Општине Палилула, Управе Храма Светог апостола и јеванђелисте Марка и Министарства за бригу о породици и демографију.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This