Select Page

На празник Светог Пахомија Великог, устројитеља општежитељног монаштва, служен је помен блаженопокојној монахињи Меланији (Јовановић) која се упокојила прије двије године.

Помен је служио игуман манастира Острога, архимандрит Сергије, у присуству њене породице, као и братства манастира. Након одслуженог помена сабранима се обратио отац Сергије рекавши: ”Ми се редовно сјећамо ње и она је заиста оставила неизбрисив траг у овој светињи, многе архиве су испуњене њеним рукописом. Она је радила најодговорније послове у вријеме док је била на послушању у манастиру Острогу, што је сигурно по Божијем промислу и повјерено јој од Бога и Светог Василија.”

Игуман је нагласио да и није случајно то што је и она, као и Свети Василије, истог презимена.

”Ми је се сјећамо шта год да радимо, из сваког угла манастирског живота су њени трагови од просфорнице, благајне, до архива, канцеларије. Она је још увијек и те како присутна својим рукодјељима и ми се непрестано молимо за покој њене душе, јер знамо за њену љубав према Богу и према ближњима.”

Обраћајући се породици монахиње Меланије, отац Сергије је рекао да су они у овој светињи као у свом дому, код своје и наше мајке, којој Бог да подари живот вјечни, мир и радост код Господа са свима ближњима њенима.

Вјечан помен монахињи Меланији.

Извор: Манастир Острог

https://www.youtube.com/watch?v=LQ0SRxv5M9Y

Све фотографије

Pin It on Pinterest

Share This