Select Page

„Добродошли у своју кућу. Ово је извор радости, љубави и живота”, овим речима је игуман манастира Светих Архангела код Призрена о. Михаило поздравио  учеснике дечије смотре фолклора која је одржана под називом „У сусрет Видовдану“, а којом су и започеле Видовданске свечаности 2024. године, преноси Радио КиМ..

На манифестацији је учествовало око 800 извођача, претежно деце, 20 културно-уметничких друштава и појединаца са Косова.

“Следеће године је десет година како се окупљамо у Архангелима. Ово је важан тренутак у животу хиљада младих људи и потврда њиховог напредовања у тешким условима и временима”, рекао је Ђорђе Лакушић из Савеза аматера КиМ, КУД Копаоник.

Оргнизатори су нагласили да је циљ ове манифестације чување и неговање традиције и народних обичаја, али и да деца упознају своје вршњаке, историју, културу и да на остацима Светих Архангела граде културу сећања и потребу да се уништено обнавља.

“Овде је осам стотина деце, све је као у кошници, свако је пронашао место за игру, писање, сликање”, казао је Иван Стојковић упослен у Дому културе Грачаница.

Ову несвакидашњу смотру дечијег фолклора, традиције, младости и лепоте која се по 23. пут одржава на Косову, организују Дом културе Грачаница, Савез аматера Косова и Метохије и братство манастира Светих Архангела.

Фото: ТВ Храм

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This