Select Page

На празник Преноса моштију Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, у сриједу 22. маја 2024. године, завршила се редовна настава у школској 2023/2024. години, за матуранте XXVIII генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског (2019-2024). Разредни старешина ове генерације је професор г. Зоран Дубљевић.

Звона Цетињског манастира огласила су крај наставе и ове генерације богослова, који су после часова извршили прозивку и цјеливали икону Светог Симеона Мироточивог, своје разредне славе.

Матуранти су потом предвођени својим разредним старешином професором г. Зораном Дубљевићем отишли до Цетињског манастира и поклонили се моштима Светог Петра Цетињског и руци Светог Јована Крститеља и дијелу Часног крста Господњег.

У наставку је одржана и сједница Наставничког савјета Богословије, којом је предсједавао ректор протојереј Благоје Рајковић, на којој је било ријечи о успјеху и владању ове генерације матураната.

По одлуци Светог архијерејског синода Српске православне цркве, матурантима предстоји полагање матурског богословског испита зрелости, који ће почети у уторак 4. јуна 2024. године, полагањем писменог дијела испита.

У току матурског испита и у договору са изаслаником Синода на матури ће кандидати полагати и из усменог дијела испита.

Настава за остале разреде у Цетињској богословији трајаће до суботе 1. јуна 2024. године.

Александар Вујовић, професор Богословије Светог Петра Цетињског

 

Pin It on Pinterest

Share This