Select Page

На празник Васкрсења Христовог наша Црквена општина топаљско-херцегновска била је богата богослужењима, те се радост празника нарочито пронијела на Литургијама које су служене у нашим храмовима.

Најприје је намјесник херцегновски протојереј-ставрофор о. Обрен Јовановић служио поноћну свету Литургију са јутрењем у цркви Светог Архангела Михаила у Старом граду. На јутарњој служби оцу обрену је саслуживао ђакон Ненад Ковач. У истом храму у 9 часова Литургију је служио старјешина храма, протојереј Никола Тодоровић.

У саборном храму Светог Спаса на Топлој у 5 часова Свету Литургију са јутрењем служио је протојереј Владан Пантелић, а затим је у 9 часова протојереј – ставрофор о. Радомир Никчевић, старјешина храма служио Литургију уз саслужење ђакона Ненада Ковача.

На Мокринама, у храму Свете Великомученице Недеље у 5 часова Свету Литургију са јутрењем служио је старјешина храма јереј Зоран Миљанић.

Најрадоснији хришћански празник дочекан је са љубављу па је свим литургијским сабрањима присуствовао велики број вјерних сабраних у молитви и братској љубави, међу којима је био и начелник општине Херцег Нови г. Стеван Катић. Нашим црквама орио се радосни поздрав „Христос Васкрсе“ – „Ваистину Васкрсе“!

Посебни молитвени поздрави пристигли су нам од Његове светости Патријарха српског Г. Порфирија и Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, кроз васкршње посланице које су се читале на богослужењима.

У храму Св. Спаса на Топлој након Литургије коју је служио старјешина храма отац Радомир Никчевић, дјеца полазноци пјевачко-рецитаторске групе Преподобна Касија Константинопољска извели су краћи Васкршњи програм.

На Литургијском сабрању у храму Св. Архангела на поноћној Литургији сабрани вјерни народ у васкршњим усклицима Господу предводили су више појаца при овом храму, међу њима, ђакон Ненад Ковач, Јасмина Леповић, Ненад Витомировић, чтец Немања Бјеловић, Матеј Дакић и други.

На јутарњој Литургији у овом храму, коју је служио отац Никола, Црква је постала богатија за још једно чедо, новокрштену слушкињу Божију Љупку.

У храму Св. Спаса на јутарњој са првом Литургијом појац Милорад Вукашиновић предводио је пјевницу у молитвеним васкршњим усклицима, док је на другој Литургији појао хор Св. Саве.

На јутрењу и Литургији која је служена на Мокринама у цркви Св. Варваре, појци су били чтец Ђорђе Павловић и Теодора Бајић.

Дјечјој радости у храму Св. Спаса, посебно је допринио црквењак овога храма г. Саша Стевановић, ручно израђеним украсним постољима за јаја.

 

Pin It on Pinterest

Share This