Select Page

Трибина“Ријеч“УКЦГ организује књижевно вече поводом Свјетског дана књиге и ауторских права, празника књиге који се сваког 23.априла  прославља широм свијета.

Одлука о обиљежавању 23.априла као празника књиге донијета је на Генералној конференцији УНЕСКО-а 1995.године у Паризу као  датум који повезује рођење и смрт  Виљема Шекспира и смрт  Мигела де Сервантеса, незаобилазних  класика свјетске књижевности.

О  књижевном универзуму, односно о чудесној бескрајној књизи која је сам свијет(по Борхесу), као и о  статусу УКЦГ и Нацрту  националног програма  развоја културе 2023- 2027. Министарства културе и медија,  говориће књижевници: Чедомир Вукићевић, др Драган Копривица, Софија Симовић и Милица Краљ, потпрепдсједница УКЦГ и уредница Трибине“Ријеч“УКЦГ, као  и они  чланови УКЦГ који су остали одани овој  најзначајнијој и нјастаријојј књижевној организацији у Црној Гори у очувању  књижевног наслеђа: традиције, српског језика, ћириличног писма, својим тематским прилозима.

Вече ће се  одржати у редовном термину Трибине „Ријеч“ УКЦГ- у четвртак, 25.априла у 19 часова у  манастиру Свети Симеон Миротичиви, ул. Немањића, Немањин град, Предград 31.

Pin It on Pinterest

Share This