Select Page
Школа вјеронауке Парохије паштровске „Свети Василије Острошки“ са Светог Стефана у суботу и недељу 27. и 28. априла, са почетком од 11 часова, на шеталишту испод Поште у Будви организује трећу по реду манифестацију „Васкршњи хуманитарни базар”.
Како је најављено из Парохије паштровске, током дводневног Васкршњег базара, који ће бити одржан на Лазареву суботу и Цвијети, ученици вјеронауке заједно са својим родитељима и вјероучитељем, представиће своје рукотворине у виду разних делиција, бојанки, дрвених јаја, честитки, корпица, томболе и других производа васкршње тематике, а све скупа биће праћено дјечијим духовним пјесмама, како би се дочарао један од најљепших празника који нам предстоји – Васкрс.
„Поштовани пријатељи и грађани Светог Стефана, града Будве, и сви који боравите у овим дивним крајевима, имајући у виду да се налазимо у данима свечаног Христовог уласка у град Јерусалим, Лазареву суботу и празник Цвијети који нас уводе у тајну празника над празницима Васкрсења Господњег, нарочито у овим данима поста требало би да имамо израженију потребу и осјећај за даривањем, стога вас позивамо да искористите прилику и да заједно са нама узмете учешће у овом догађају и подржите труд и рад наших ученика вјеронауке и њихових родитеља, који им помажу у томе. Куповином производа на базару или својом донацијом учествујете у прикупљању средстава која ће бити усмјерена ученицима школе вјеронауке у циљу остваривања нових ваннаставних активности и потреба рада саме школе“, поручио је протојереј Драгослав Ракић из Школе вјеронауке Парохије паштровске.

Pin It on Pinterest

Share This