Izaberite stranicu

Уочи двадесете годишњице Мартовског погрома над српским народом на Косову и Метохији, делегација Православног братства “Свети Арсеније” из Даниловграда и Црквене општине Даниловград посјетила је манастир Грачаницу и том приликом предала хуманитарну помоћ за народне кухиње Епархије рашко-призренске у износу од 4 хиљаде евра.

Делегацију братства и Црквене општине предводио је ђакон при Саборном храму Свете Текле у Даниловграду отац Радуле Живаљевић, а делегацију је примила представница Хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“ госпођа Ивана Михајловић, која је упознала чланове делегације са тешким положајем нашег народа на светој српској земљи, посебно од тренутка када су власти тзв. државе Косово укинуле употребу динара у платном промету на територији Косова и Метохије, при чему на сваки начин онемогућавају достављање хране потребне за рад народних кухиња. Такође, овом приликом су чланови даниловградске делегације упознати са радом и активностима поменуте организације на обезбјеђењу што нормалнијег живота за српске породице које су остале вјерне завјету Светог кнеза Лазара.

Хуманитарна помоћ која је овом приликом предата сакупљена је на хуманитарном концерту који је одржан дана 23. децембра 2023. године у сали Дома културе у Даниловграду и на ком је узело учешће више дјелатника културе.

Овај догађај није био први случај организованог прикупљања помоћи у Даниловграду за наш народ на Косову и Метохији. Прије десетак година Црквена општина Даниловград је послала један шлепер намирница за потребе народних кухиња Епархије рашко-призренске.

Надамо се да ће се љубав коју вјерни народ Даниловграда и сви људи добре воље и здраве свијести имају о важности завјетне српске земље са које смо сви духовно потекли, бити подстрек на даљи рад у циљу помоћи за опстанак Срба на Косову и Метохији и на омогућавању живота достојног човјека, кроз организовање оваквих концерата, али и других видова сарадње са нашом Црквом на Косову и Метохији, која готово једина бдије над нашим сународницима, духовно их и материјално подржавајући.

 

Pin It on Pinterest

Share This