Select Page

Удружење „Пандурица“ у сарадњи са Митрополијом црногорско-приморском и Епархијом будимљанско-никшићком почела је са акцијом „Мартовско сјећање“. Ријеч је о сјећању на 20 година од погрома на Косову и Метохији и 25 година од бомбардовања Савезне Републике Југославије.

Акција је почела током Светосавске академије у Никшићу, а сви заинтересовани могу да купе значку у облику цвијета божура, по цијени од 5 евра.

Значке су доступне у свим централним храмовима у Црној Гори, као и у свим епархијама наше помјесне Цркве широм свијета. У Подгорици се могу купити у сувенирници Саборног храма Христовог васкрсења и у Цркви Светог Ђорђа.

Новац од продаје значки је намјењен дјеци на Косову и Метохији.

„Сви ми којима је страдање наше браће и сестара на Косову и Метохији рана на срцу и у души препознаћемо се ако ова предивна значка, у облику божуровог цвијета, буде красила наше сакое, џемпере, кошуље, јакне, дуксерице или било који предмет на којем би се овај цвијет транспарентно видио“, казао је за Радио Светигору секретар НВО “Пандурица“ Никола Цицмил.

“Нека свијетли Царев мост“, поручују из НВО “Пандурица“ која ће у току ове године организовати и Дане породице “Романов“, као и 130 година од изградње Царевог моста у Никишћу.

Из НВО “Пандурица“ поводом двадесете годишњице мартовског погрома подсјећају да је усред цивилизоване Европе, пред очима модерног друштва, уз учешће НАТО војника, протјеран један народ, расељено 200.000 људи, преко 2.000 убијено док је уништено на десетине споменика културе. Вјечан им спомен!

Разговор са Николом Цицмилом можете да послушате на линку: Радио Светигора.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This