Select Page

Митрополија црногорско-приморска, Српска православна црквена општина тиватска и храм Светог Саве, приредили су 3. фебруара 2024. у Дому “Грација Петковић” Светосавску академију.

Бесједио је пјесник Божидар Денда, а у културно-умјетничком програму наступили су ђечији и мјешовити хор “Свети превлачки мученици” са диригентицом Иваном Kомненовић, Иван Дежијев на хармоници, солисткиња Вера Самарџић и полазници вјеронауке храма Светог Саве.

Посјетиоце је поздравио старјешина храма Светог Саве, протосинђел Павле Пајић, који је истакао: “Ја мислим да нема ниједног родитеља, који има већу одговорност од оне да васпита своје дете и мислим да нема веће среће кад родитељ у томе успе. Св. Сава, као наш родитељ, нас, као народ, васпитава вековима и вечерас се радује свим овим гласовима, које смо чули и сигурно и тугује због оних који вечерас нису са нама, али, као што кажу речи Бокешке химне Св. Сави, да “Сава и сада у Горњем граду пред Бога пада и подиже глас кад нас зло коси, моли и проси, да Творац од тога избави нас.” Нема лепше, ни живописније, ни потресније слике онога што Св. Сава ради за нас као народ. А ми смо ту да га прослављамо, слушамо, да идемо путем који нам је он показао, зато што је то пут ка Христу, а пут ка Христу је пут ка спасењу, а спасење је циљ нашег боравишта на Земљи.”

Академији су присуствовали предсједник општине Жељко Kомненовић и предсједник Скупштине Миљан Марковић.

Извор: Радио Тиват

Pin It on Pinterest

Share This