Select Page

Његова светост Патријарх српски г. Порфирије дао је данас крв у Парохијском дому Храма Светог Саве на Врачару у оквиру акције добровољног давања крви коју организују Црвени крст Србије и Институт за трансфузију крви.

Акцији добровољног давања придружили су се и Преосвећена господа викарни Епископи новобрдски Иларион и топлички Петар, свештенство, као и велики број верног народа.

Том приликом, Патријарх Порфирије је поручио да је веома важно да имамо саосећања једни према другима, важна је солидарност:

„Сви добро знамо колико често чујемо да је некоме потребна крв приликом разних операција, болести, неопходна је крв да би се уопште могла извршити операција. Зато нема ништа боље, лепше и пред Богом веће да они који су здрави од сувишка дају своју крв која ће можда бити кап у потреби ангажмана за излечење и исцељење нечије болести. Важно је да крв дајемо уколико смо здрави, не само у одређене дане у току године када се врше акције, него током читаве године, због тога што нико не може да предвиди кад је некоме крв потребна и када ће морати да буде подвргнут одређеној хирушкој интервенцији или операцији.“

Са благословом Његове светости, акција добровољног давања крви спроведена је у Храму Светог Саве на Врачару, у Храму Светог Марка, у Храму Светог Јована Владимира у насељу Медаковић, у Храму Светог Симеона Мироточивог у Новом Београду и у Храму Покрова Пресвете Богородице.

Извор: ТВ Храм

https://www.youtube.com/watch?v=gAIpd6stdhw&t=63s

 

Патријарху Порфирију, који је ову човекољубиву акцију подржао у Храму Светог Саве на Врачару, придружио се и велики број Београђана у Храму Светог Јована Владимира у насељу Медаковић, Храму Светог Симеона Мироточивог у Новом Београду и Храму Покрова Пресвете Богородице.

 

Pin It on Pinterest

Share This