Select Page

Поред тога што су им увијек у молитвама, штићеницима Дневног центра свештеници Црквене општине топаљско-херцегновске уручили су данас поклон пакетиће поводом минулих новогодишњих, божићних и светосавског празника.

Како за РТХН прича архијерејски намјесник херцегновски о. Обрен Јовановић, петнаесторо штићеника добило је симболично по један светосавски пакетић са слаткишима, да се почасте и засладе.

– Није ствар у том малом, симболичном поклону, него у томе да дођемо, подржимо их и да они знају да постоји неко ко их воли и поштује, а многи у овом граду и у овој земљи их воле и поштују. Многи су и долазили прије нас, Богу хвала и послије нас, али битно је да једни другима покажемо љубав, да бринемо једни о другима, па нека је то и симболичан поклон. Важно је да смо заједно, на истом послу, јер оно што они раде овдје у Дневном центру, радимо и ми у цркви, оно што сви заједно радимо у породицама је да волимо једни друге, помажемо се, васпитавамо и поштујемо и да нам никад не досади да помажемо једну другима – казао је он.

Прота Обрен, који је први пут у посјети Дневном центру, прича да је радостан јер све лијепо изгледа, али најважније је што се види љубав, која је свима потребна, поготово дјеци.

– Можемо да им пружимо науку и све оно што нам пружа овај свијет, али оно што им пружају ови људи овдје, који раде са њима, а надасве љубав, то се види. Види се како их дјеца воле, како они воле њих и са којом љубављу и жртвом раде свој посао. То и јесте суштина, да једни другима дарујемо љубав, а овој дјеци је управо то најпотребиније. Зато им велико хвала и Божији благослов нека буде над свима њима – порућио је отац Обрен Јовановић.

Директорица Дневног центра, Драгица Косић подсјећа да су имали госте током цијелог децембра и јануара, али да посјета херцегновских свјештеника представља круну празничних дружења.

Упутила је ријечи захвалности оцу Обрену, оцу Николи, оцу Зорану, као и свим свештеницима.

– Знам да нас помињу на литургијама и да се моле за све нас и заиста сам им бескрајно захвална на томе, али и овај њихов гест љубави и пажње нам много значи. Значи нам кад уђу и видје дјецу и све нас. Знам и осјећам ту љубав и пажњу коју показују према нама и некада јавно на литургијама када помену Дневни центар, ову дјецу и све људе који овдје раде, заиста им бескрајно хвала на њиховој подршци и помоћи – прича Косић на ивици суза.

Штићеницима Дневног центра много значи сваки вид пажње, наводи Косић и додаје да је важно да их посјећују представници разних установа и организација.

– Ова дјеца и млади ипак су препознати у друштву, људи желе да помогну, посебно када виде и када ми покажемо оно што радимо и на који начин, те када то јавно презентујемо, чини ми се да имамо још већу подршку, која нам много значи – истакла је Косић.

Посао у Дневном центру није лак, али подршка заједнице, Општине, а посебно свештенства веома су битне, не само за штићенике, већ и за запослене, закључила је Косић.

Извор: РТХН

Pin It on Pinterest

Share This