Select Page

Духовно путовање започето у крстионици мора да се настави да бисмо напредовали и достигли пуноћу мере раста Христовог. Свети апостол Павле открива Божју намеру за човечанство, а то је да будемо са Господом у Његовој слави, као што је речено: „ А када се јави Христос, живот наш, онда ћете се и ви с Њиме јавити у слави“ (Кол 3,4).

Процес нашег раста у благодати, да поновимо Павлове речи Колошанима, своди се у подвиг и напор да одбацимо грехе као што су блуд, нечистоћа, страст, зла жеља, похлепа, гнев, злоба, хула и непристојне речи. Уместо тога, треба да се обучемо у понизност, кротост, стрпљење, стрпљивост и љубав, што многи одбацују у данашње време у којем преовладавају алтернативни концепти слободе и различите перспективе. Многе ствари данас су дозвољене и толерисане као да грех више не постоји. Због свега тога од изузетног је значаја да сачувамо принципе породице и брака, одгоја и васпитања деце у нашим домовима, остајући опрезни и будни како не бисмо „изгубили компас“.

Његово Блаженство Патријарх антиохијски и свег Истока г. Јован, 21. јануар 2024. године, манастир Пресвете Богородице у Баламанду

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This